A sperma szex közben szabadul fel: igazság és mítoszok

A szexuális partnerek közül kevesen örülnek a nem tervezett terhességnek. Még a házasság és a komoly kapcsolatok iránt jobban érdeklődő nők is értetlenül állnak, ha szex közben spermiumok szabadulnak fel. Ez különösen igaz azokra a fiatalokra, akik még nem akarnak gyermeket vállalni. A szexuális érintkezéshez kenés szükséges ahhoz, hogy a folyamat kellemes legyen. És tényleg van benne spermium, de lehet-e tőle teherbe esni. Találjuk ki.

Férfi váladékozás: osztályozás

A férfi kenőanyagból való teherbeesés kockázatának megértéséhez ismernie kell a besorolását:

 1. A kenőanyag átlátszó, viszkózus folyadék, amely a szexuális izgalom idején jelenik meg. A szexuális kenőanyag minimális mennyiségű spermiumot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a fogantatás kockázata minimális.

 2. A smegma a közösülés során fellépő fehér folyás, amely a folyamat előtt is megjelenhet. Kellemetlen szagúak, mert a smegma a faggyúmirigyek által termelt váladék, a nedvesség és az elhalt hám keveréke. Ez a fehér váladék a makkban halmozódik fel közösülés közben, és gyakran keveredik a női kenéssel. Ezek a váladékok a közösülés után nem veszélyesek. A fehér folyás csak akkor érdemes aggódni, ha betegség jele.

  A smegma természetes eredete ellenére, megfelelő higiénia hiányában kellemetlen szagot és számos szövődményt okozhat. Előállításáért a fej és a fityma zsírmirigyei felelősek. Ez valójában zsír, amely higiénia nélkül felhalmozódik, és rossz szagúvá válik. A patogén mikroflóra számára ez termékeny környezet, így a mikrobák és gombák gyulladásos folyamatot válthatnak ki.

  A péniszfej és a fityma zsírmirigyeinek aktivitásának csúcsa a férfiak életkora 16 és 25 év között. Ebben a korban éri el csúcspontját a szexuális aktivitás is. Minél idősebb az ember, annál kevesebb smegmát termel. Napi kétszeri mosással elkerülheti a fehéres bevonatot a péniszen. Erős váladékozás esetén az intim higiéniára antibakteriális gélek használata javasolt. Szappant jobb nem szedni, mert nagymértékben kiszáríthatja a pénisz fejének finom bőrét.

A férfi preejakulátumában spermiumok lehetnek jelen

Mikor érdemes odafigyelni a kenésre?

Legyen szó tiszta vagy fehér folyásról, a közösülés során fennáll a terhesség veszélye, ezért érdemes a megszakított szexnél biztonságosabb fogamzásgátlási módszert választani.

Gyakran az izgalom alatti váladékozás nem jár patológiákkal, de vannak esetek, amikor figyelni kell rájuk:

 • ha a váladék színe természetellenes, például sárgás, zöldes vagy szürke;
 • a spermában vagy a vizeletben vérfoltok vannak;
 • a váladékban gennyes képződmények vagy vérrögök vannak;
 • kellemetlen szagot bocsátanak ki, ami leggyakrabban az urogenitális rendszer fertőzésének eredménye;
 • az erekció fájdalmat vagy kényelmetlenséget okoz.

A fentiek mindegyike jelezheti a kóros folyamat szervezetének aktivitását. Ha viszketés, duzzanat vagy hiperémia társul hozzá, sürgősen orvoshoz kell fordulni. Az öngyógyítás csak súlyosbíthatja a helyzetet, és súlyos szövődményeket okozhat. Csak a teljes diagnózis mutatja meg a probléma lényegét, majd a megfelelő terápiát írják elő.

A nyálkaképződés okai

A nemi érintkezéshez szükséges kenés szükséges jelenség. A partnerek izgalma előjátékba csap át, ahol a simogatások, intim csókok még jobban felpörgetik őket, és ennek hatására váladék képződik. Ha nem létezik, akkor a szex mindkét partner számára kínszenvedés lesz, fájdalommal és kellemetlenséggel. Ezért a természet gondoskodott arról, hogy az élvezet teljes és fájdalommentes legyen, ehhez hozzájárul a pénisz és a nő kenése. A közösülés közbeni allokációk, különösen, ha bőségesek, pánikba sodorják a lányokat, és hirtelen ez a spermiumok orgazmushoz való felszabadulása. A közösülés során a kenés színtelen lesz, de ahhoz, hogy megtudja, hogy terhességet okoz-e, meg kell találnia, hogy mi az, és honnan származik.

Mi az a kenőanyag?

Nem nehéz megérteni, hogy mi szabadul fel a spermium előtt, ez a férfi természetes síkosítója, amely szexuális izgalom esetén jelenik meg. Nyáknak, sperma előtti vagy preejakulátumnak nevezik. Ez a folyadék a húgycsőből távozik. A norma az átlátszósága és a ragadóssága. A bulbourethralis mirigyek felelősek a kenőanyag képződéséért, ezek elhagyják a húgycsövet, és cseppként jelenik meg a péniszmakon. A folyamat különösen aktív az előjáték vagy egy izgalmas videó megtekintése közben. A szexuális kapcsolat korai szakaszában és közvetlenül az orgazmus előtt az ejakulátum különösen erősen kiemelkedhet. De mindez természetes, és nem zavarhatja a partnereket.

Mennyi preejakulátum szabadul fel?

Az egyes férfiak által kiválasztott nyálkamennyiség egyedi lesz. A bőséges váladékozás a közösülés során azt mutatja, hogy egy férfi mennyire izgatott. És minél magasabb ez az állapot, annál több preejakulátum szabadul fel. Valakinek ez egy csepp, valakinek pedig elég sok - körülbelül 5-6 ml. Néha a váladékozás a közösülés során egyáltalán nem jelenik meg. Miért kevés a kenés? Ez közvetlenül függ az ember testétől és egészségi állapotától.

A preejakulátum tartalmazhat némi spermát. Ha arra gondolunk, hogy a spermiumok felszabadulnak-e a közösülés során, a válasz igen. Egyesek számára ez a kis mennyiség is elegendő lehet a fogantatáshoz. A bőséges váladékozás a közösülés során ok arra, hogy megtagadjuk a megszakított közösülés általi védelmet. Maga a presemen eredeti összetételében nem tartalmaz spermiumot, de a csatornákon áthaladva maradványai bejuthatnak a nyálkahártyába.

Fontos! A bőséges váladékozás a közösülés során, beleértve a fehér folyást is, okot ad arra, hogy felkeressük a kórházat egy differenciáldiagnózis elvégzése céljából, amely kizárja a prostorrhoeát – a prosztatából történő lé bejutását a vizelés vagy a bélmozgás során.

Preseed funkció

A kenés szexuális kapcsolat során fontos, mert speciális összetétele fertőtleníti és eltávolítja a vizelés utáni savakat. Ez a szervezet természetes felkészítése a mag eltávolítására, amely gond nélkül áthalad az előkészített csatornán. A női hüvelyben a mikroflóra savas, hogy megelőzze a különféle betegségeket. De a savas környezet káros a spermiumokra is, gyengévé és hatástalanná teszi. A preejakulátum pedig csökkenti a savasságot, és amikor a spermium felszabadul, a női szervezet készen áll a befogadásra, biztosítva a fogantatást.

Teherbe eshet egy lány síkosítótól?

A lányok nagyon aggódnak amiatt, hogy a közösülés során felszabadulnak-e a spermiumok. Bár kevés van belőle a síkosítóban, fennáll a teherbeesés veszélye. Ismételt vizsgálatok kimutatták, hogy a közösülés során minimális a spermium felszabadulása. A spermiumok lomhák, és megkérdőjelezhető a petesejt megtermékenyítő képessége, különösen, ha a méhnyak által termelt nyaki nyálka jelen van.

Az elemzések kimutatták, hogy a legtöbb férfi esetében a kenőanyag egyáltalán nem tartalmaz spermát. Amikor spermiumok felhalmozódását találták a csatornákban, azokat elemezték, és inkompetensnek minősítették. Ezért a szex egy ilyen férfival teljesen biztonságos, de nem lehet biztosan tudni, hogy nincs spermája a kenőanyagban, vagy hogy inaktívak. Ezért az orvosok nem javasolják a védekezés nélküli szex gyakorlását a nem tervezett terhesség elkerülése érdekében.

Annak érdekében, hogy megvédje magát a fogantatástól, számos megelőző intézkedést tehet:

 • bármilyen fogamzásgátlást használjon a gáttól a naptárig;
 • mindkét partnernek figyelnie kell az intim higiéniát, mosakodnia kell a szex előtt és után;
 • a férfinak az első szexuális aktus után ki kell ürítenie a hólyagot, hogy eltávolítsa a mag maradványait, és egy nő számára ez egy módja annak, hogy a hüvely környezetét ismét savassá tegye;
 • szex után használjon gyenge savas oldatot mosakodáshoz vagy öblítéshez, citromlé vagy bórsavat használva.
Az óvszer és a fogamzásgátló tabletták megakadályozzák a nem kívánt terhességet

Kockázatok

Kiszabadul a sperma az orgazmus előtt? Leggyakrabban ez akkor fordul elő, ha ismételt szexuális kapcsolatról van szó. A húgycső aktív spermiumokat tartalmazhat, amelyeknek nem volt ideje kilépni. Ez okozza a nem tervezett terhességet. A teherbeesés kockázata ebben az esetben 30%. Van mód az ilyen szelekció aktivitásának csökkentésére. A spermában sok a spermium, és bár a kenőanyagban kevés, ezek is aktívak lehetnek. Ezért csökkenteni kell aktivitásukat a vizeletben lévő savval. Csak vizelni kell az első szex után. Ez 7-10%-ra csökkenti a fogantatás kockázatát.

Mítoszok lerombolása

Amikor a férfiak védekezés nélküli közösülés során ejakulálnak, rendkívül magas a teherbeesés kockázata. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy a legtöbb fiatal pár hisz abban, hogy egyetlen spermiumból fogannak. Valójában csak egy spermium hatol be a petesejtbe, ami fogantatáshoz vezet. A megtermékenyítés azonban nagyszámú spermium együttes munkája, amelyek elpusztulnak és elvesznek a petesejthez vezető úton. Még a legkitartóbbaknak is szüksége van társaira, különben nem éri el célját. Fontos számára az is, hogy ezen az úton találkozzon egy kifejlett tojással, amely havonta csak egyszer éri el az érettséget.

A teherbeesés nem könnyű, és ahhoz, hogy ez megtörténjen, bizonyos tényezőknek meg kell felelniük:

 1. A tojásnak teljesen érettnek kell lennie, és készen kell állnia a gyermek fogantatására.
 2. Az aktív spermiumnak meg kell találnia a petesejtet, és gyorsan meg kell termékenyítenie. Leggyakrabban ez akkor fordul elő, amikor egy lány ovulál.
 3. Az ember kenőanyagának nagyszámú aktív spermiummal kell rendelkeznie. Hiszen az átlagembernek legtöbbször vagy kevés, vagy egyáltalán nincs. Még egy adott férfi esetében is a kenőanyagban lévő spermiumok mennyisége naponta változhat, és különböző okoktól függhet.

Még a közösülés utáni fehér folyás is tartalmazhat kis mennyiségű spermát, ha nem sperma. Ezért jobb, ha a szexet biztonságossá teszi.

Összegezve

Minden lány fő kérdésére válaszolva, hogy teherbe eshetnek-e a férfi síkosítótól, nyugodtan válaszolhat „igen". De ennek még minimális az esélye. Emiatt óvszerrel vagy fogamzásgátló tablettával kell védeni azokat a szexuális partnereket, akik még nem állnak készen arra, hogy szülővé váljanak. Ebben az esetben a fogamzásgátlás az egyetlen lehetőség a biztonságos élvezetre.

Azok számára, akiknek ezek a lehetőségek elfogadhatatlanok, dönthetnek úgy, hogy a naptár módszerrel párhuzamosan a coitus interruptus révén megakadályozzák a terhességet. Szerinte a partnereket a meddő napok vezérlik, amelyek minden nő menstruációs ciklusában megjelennek. Ez a módszer csak azoknak a lányoknak megfelelő, akik tudják, hogy a ciklusuk szabályos és pontos. Csak így követheti nyomon a biztonságos napokat és élvezheti a védekezés nélküli szexet. Ezt a módszert a legtöbb pár alkalmazza, de van benne némi kockázat, mert bármelyik szervezetben előfordulhat kudarc.