A potencia növelése 50 évesen

Felnőttkorban a férfiak szexuális funkciója természetesen csökken, de az impotencia 50 év után nem normális. Hogyan lehet felismerni a tüneteit és hogyan kezeljük a problémát?

Hogyan lehet növelni a potenciát 50 év után?

Az 50-55 év utáni férfi potenciaállapot fő megkülönböztető vonása az andropauza kialakulása ebben az időszakban, amelyet a menopauzával analóg módon neveznek el, és ismertebb nevén az életkorral összefüggő androgénhiány vagy férfi menopauza. Ennek a biokémiai folyamatnak a lényege az ivarmirigyek tesztoszteron hormon termelésének jelentős csökkenésére redukálódik. Különböző becslések szerint a férfiak 30-70%-ánál megfigyelhető hasonló tesztoszteronhiány-szindróma 40 és 70 év között. Az andropauza csúcsmutatóit ötven éves korban észlelték, és maga az „átmeneti" időszak körülbelül 2-5 évig tart. És ennek megfelelően a férfiaknál az 50 év utáni potencia növekedése közvetlenül kapcsolódik mindenekelőtt a hiányzó tesztoszteron kompenzációjához.

Ráadásul az 50 éves kor potenciaproblémája az urogenitális, endokrin, szív- és érrendszeri, idegrendszer munkájától függ, és ebben a korban kezd előtérbe kerülni egy férfi általános testi egészsége. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet növelni a potenciát 50 év után, és hogyan lehet általában javítani a férfiak egészségén, figyelembe véve az ötvenévesek sajátosságait.

Menopauza férfiaknál, mint a potenciát befolyásoló alapvető tényező

gyenge potencia egy érett férfiban hogyan lehet növelni

A férfi potencia 50 év után azzal jár, amit orvosi körökben másként neveznek: menopauza, életkorral összefüggő hipogonadizmus, életkorral összefüggő androgénhiány és egyéb kifejezések. Mivel az egyik görög fordításban a „klimax" szót „lépcsőnek", „létrának" fordítják, ez a kifejezés alkalmas a tesztoszteronszint fokozatos (lépcsős) csökkenésének szemléltetésére, amely férfiaknál megfigyelhető. kb 30-40 évtől. De mivel ugyanazt a kifejezést a közismertebb női menopauzához kötik, orvosi munkák számos szerzője kerüli ezt - a férfi nemi hormon szintjének lassú csökkenése, a férfiakban zajló folyamatok, ill. nők, mint általában, más.

Ennek ellenére a menopauzális rendellenességekkel küzdők 10-20%-a (egyes becslések szerint akár 25%) is nagyon fájdalmasan érzékeli a történéseket, és ez kihat mind a fiziológiai, mind a pszichológiai állapotra. Minden olyan testrendszer szenved, amely szabályozott vagy erősen függ a tesztoszterontól.

A tesztoszteron szerepe a szervezetben már az anyaméhben is megnyilvánul - az embrionális időszakban a magzat érésének szakaszában. A fiúk pubertás korának kezdete előtt szerepe lecsökken, de ezután ismét kölcsönhatásba lép a szervezet különböző rendszereivel és szöveteivel, amelyek receptorai reagálnak koncentrációjának nagyságára. Tehát mindenekelőtt a hormon hatással van a nemi szervekre és a spermatogenezisre, a nemi vágy mértékére, a prosztata mirigyére, a mellékhere, az ondóhólyagok stb. Másodszor, a hormonális állapot ellenőrzése alatt állnak a csont- és izomrendszerek, az anyagcsere folyamatok, a bőr állapota, a haj stb. Ezért a tesztoszteronszint csökkenése tükröződik ezekben a rendszerekben, és amikor a tesztoszteron szint, és azt követően a potencia szintje 50 éves kor után férfiaknál a „legjobb évekhez" képest annyira lecsökken, hogy a rendszerek kezd kudarcot vallani, az akut fázisban a férfi menopauza állapota következik be.

A tünetek listája több csoportra osztható (az ebben az időszakban változó rendszerek szerint):

 • Pszicho-érzelmi zavarok: fokozott fáradtság, hangulati ingadozások depressziós megnyilvánulásokkal, motiválatlan félelem rohamai, alvási és figyelemzavarok.
 • Vegetovaszkuláris rendellenességek: instabil nyomás lehetséges hipertóniás krízisekkel, fájó fájdalom a szív régiójából szívpatológia észlelése nélkül, „leütött" szívritmus, szédülés és fájdalom, izzadás és hőhullámok, levegőhiány érzése, bőrpír a felső részből mellkas az archoz.
 • Metabolikus és endokrin megnyilvánulások: az izomtömeg csökkenése és gyengülése, a csontok erősségének megsértése (osteoporosis), a zsírszövet növekedése, különösen a hasban és a mellkasban, a szőrnövekedés és a hajhullás csökkenése, a bőr állapotának károsodása, szárazságuk, a nemi hormonkötő fehérje mennyiségének növekedése, vérszegénység.
 • Az urogenitális rendszer problémái: a spermatogenezis romlása, csökkent szexuális vágy (gyenge potencia vagy annak hiánya), erekciós problémák, érzékenység, amely az impotencia jeleire emlékeztet, valamint a herék számának csökkenése, fokozott vizeletürítés, inkontinencia, gyakori éjszakai késztetés .

Meg kell jegyezni, hogy a legtöbb esetben a tesztoszteronszint csökkenése fokozatosan következik be, és nem mindig lépi túl a körülbelül 12 nmol (nanomol) literenkénti küszöbértéket, amelyet hagyományosan patológiás hipogonadális értékeknek tekintenek. Normális esetben is a hormon életkorral összefüggő csökkenése 30 év után kezdődik évi 1-2%-os módban, és gyakrabban csak ötven éves korban éri el a „veszélyes" mutatókat. Ezenkívül a férfiak ereje 50 év alatt nem tűnik el teljesen. Egyre gyengébb, mint korábban volt. Ha „elengedi" ezt a folyamatot, akkor 80 éves korára a tesztoszteronszint csak a kezdeti mutatók 40-45% -ának szintjén marad. Ez a folyamat azonban lelassítható vagy teljesen leállítható. A potencia növelése érdekében 50 év után helyesen kell kiválasztani a hormonpótló terápiát.

A helyettesítő terápia megközelítése ötven után

Ebben az esetben nem csak az a kérdés merül fel, hogyan lehet növelni a potenciát, hanem az is, hogyan lehet növelni a potenciát anélkül, hogy károsítaná magát. Ehhez általában négy tényezőt kell figyelembe venni:

egy férfi 50 év után tablettákat szed a potencia növelésére
 1. A hormonpótló kezelést tiltó ellenjavallatok megléte vagy hiánya.
 2. A gyógyszer azon képessége, hogy "puhán" kezelje az impotenciát, vagyis egyenletes tesztoszteronszintet tartson a hormon természetes ingadozásain belül.
 3. Kímélő hatás a tesztoszteron termelésével kapcsolatban - a gyógyszer nem gátolja saját hormonjának termelését.
 4. A termék összetétele és képessége a teljes és a szabad tesztoszteron helyreállítására, összefüggésben áll az aktuális hormonális állapot dinamikus értékelésével.

A tesztoszteron körülbelül 90-95%-át a Leydig-sejtek választják ki a herékben. További 5% - a mellékvesekéreg. Ugyanakkor van egy felosztás a teljes tesztoszteronra és a szabad (aktív), amelyek százalékos aránya az életkorral észrevehetőbben csökken, mint a teljes tesztoszteron százalékos aránya. A hormonszintézis csökkenésével egyidejűleg megemelkedik a nemi hormonokat megkötő globulin koncentrációja, ami megváltoztatja a hormonháztartást és az ösztrogén arányának növekedéséhez vezet, valamint megváltozik a hypothalamus-hipofízis rendszer szabályozása is. Ennek eredményeként az egész "lánc" tevékenysége megszakad: a hipotalamusz - herék - nemi szervek. Tekintettel a szisztémás támogatás összetettségére, a hormonális beavatkozást kellő körültekintéssel kell elvégezni.

A profilaktikus és terápiás hormonpótló kezelés módszereinek megjelenésével a férfiak különböző fokú impotenciája és az életkorral összefüggő rendellenességek esetén eleinte erős félelmek merültek fel a test kényes és összetett mechanizmusaiba való beavatkozással kapcsolatban. Most azonban az ilyen terápiát (bizonyos feltételek mellett) mindenhol elfogadják, és nem tekintik veszélyesnek. A szubsztitúciós terápia során bizonyos sajátos jellegű korlátozások vannak, amelyek növelik egy vagy másik meglévő patológia kialakulásának kockázatát. Ilyen például a prosztatarák (vagy annak gyanúja). Az ilyen korlátozásokat azonban a szakember egyéni vizsgálata során állapítják meg.

Mindemellett nagyon kívánatos a szakemberek (andrológus, urológus, endokrinológus) bevonása a helyettesítő terápiás program kidolgozásába, hiszen a férfiaknál a tesztoszteron valós szintjének felmérése a laboratóriumi vizsgálatok után is kérdéseket vet fel. Először is, a szteroid hormon szintjének meghatározására szolgáló meglévő módszerek nem tökéletesek, másrészt a kapott eredményeket továbbra is „olvasni" kell. A nehézséget az okozza, hogy a tesztoszteron szintje még a normában is instabil (reggel pl. 25-30%-kal magasabb), és mindig egyedileg és dinamikusan kell „figyelni".

Egy másik, további számviteli tényező a gyógyszerformátum kényelme, amely 50 év után kényelmes üzemmódban növeli a hatékonyságot. A tesztoszteron piaca:

 • ampullákban (injekciós módszer),
 • hosszú (elnyújtott) hatású tabletták,
 • gélekben (kenőcsökben) bőrre vagy tesztoszteront tartalmazó tapaszban.

A gélek és tapaszok első pillantásra a legkényelmesebb és legkorszerűbb technikának tűnnek az injekciókhoz képest, azonban a hormoninjekciók, mivel ritka az igény rájuk, széles körben elterjedtek és keresettek a férfiak, akik a libidó növeléséért küzdenek, és a potencia javítására törekszenek.

WHO besorolás: 50 év - a férfiak érettségének csúcsa

Annak ellenére, hogy ma általánosságban az andrológiában az a nézőpont dominál, amelyben nem vitatják a tesztoszteronszint életkorral összefüggő csökkenésének tényét, de elismerik, hogy a csökkenés mértéke nem feltétlenül éri el a kritikus szintet, az androgénpótlás. a terápia gyakran 40-45 éves kortól javasolt megelőzésként. A férfiak 50 év utáni hatékonysága érdekében ezt a terápiát általában minden férfinak a "férfi erő" megőrzésének fő módszerének kell tekintenie.

De a társadalmi probléma az, hogy hazánkban az aktív szexuális élet elutasítását 50-55 év után nem tekintik a normától való eltérésnek, és a férfiak kezdenek boldogulni az impotenciával, mint valami természetes dologgal. Vagyis 50 éves kortól a potencia, mint a libidó (vágy) és a stabil erekció kombinációja, sajnos már valami kívánatosnak, de opcionálisnak számít. A társadalmi-kulturális hagyományok ezt az állapotot lehetővé teszik és beletörődnek. Ráadásul a férfiak jelentős része egyáltalán nem hallott még az életkorral összefüggő androgénhiány létezéséről, az azt kompenzáló pótlási programokról, valamint azokról a lehetőségekről, amelyek bármely életkorú férfiakban növelik a potenciált.

A WHO korosztályozásának legutóbbi változásai szerint a 44 év alattiak még fiatalnak számítanak, a 44 és 60 év közöttiek pedig középkorúak.

50 év után jó potenciával rendelkező férfi

Az öregség csak 75 év után kezdődik. A 60 és 75 év közötti időszakot öregségnek nevezzük. Így egy férfi 50 évesen, bár már nem fiatal, még csak öregnek sem nevezhető.

Hasonló változások történtek az elmúlt 10-15 évben a korskála megítélésében és megítélésében szó szerint. Még 2005-ben a válaszadók többsége az 50 éves mérföldkövet az öregség pillanataként fogta fel. Most a Nagy-Britanniában végzett felmérések szerint a válaszadók többsége úgy gondolja, hogy nyugdíjba vonulásakor már középkorú. A válaszadók 42%-a nevezi idősnek, ha betölti a 60. életévét, a válaszadók 30%-a pedig a 70 éves korhatárhoz köti az öregséget. Ráadásul az értékelés korrelál az aktivitással, és az aktivitás minden típusú tevékenységben megnyilvánul: sport, utazás, szakmai karrier, szex.

A férfi potenciát minden bizonnyal befolyásolják a populáció sajátosságai (faji, genetikai, kulturális és egyéb), de ezek a különbségek nem olyan jelentősek, hogy a férfi potencia helyreállítását hazánkban reménytelen ügynek tekintsék. A potencia javításához mindenekelőtt fel kell hívni a férfiak figyelmét, hogy a potenciaproblémák szinte minden életkorban viszonylag könnyen megoldhatók, ha a potencia csökkenése nem jár együtt kezelhetetlenebb szisztémás szerves tényezőkkel.

Az impotencia élettani okai 50 évesek

Természetesen a potencia csökkenésének okai nem korlátozódnak a hormonális tényezőkre. Az érrendszer állapota és a nemi szervek mechanikai véráramlásának, az idegvezetésnek és az érzékenységnek a kérdése, amely többek között a gerinc és a medencecsontok állapotától, valamint egyéb szisztémás problémáktól, betegségektől is függ megterheli az urogenitális rendszert, és csökkenti a potenciát. De ez a veszély nem csak 50 év után, hanem korábbi életkorban is fennáll.

Például azt találták, hogy a krónikus betegségek maguk is felgyorsítják a menopauza kialakulását, és hozzájárulnak annak kialakulásához. Az Orvostudományi Egyetem kutatói kimutatták, hogy az androgénhiány megnyilvánulásai 4-szer gyakoribbak a szívelégtelenségben szenvedőknél, és az ilyen férfiaknál a menopauza tünetei is kifejezettebbek. Vannak más betegségek is, amelyek fokozzák a menopauza lefolyását: magas vérnyomás, hypothyreosis és thyrotoxicosis, szívinfarktus, májbetegség, orchitis, mellékheregyulladás, cukorbetegség, herék sérülései és daganatai, kémiai elváltozások, alkohol- és nikotinmérgezés, kábítószerrel való visszaélés. Ezekhez a tényezőkhöz járul még a fizikai inaktivitás, a helytelen táplálkozás, az életmóddal kapcsolatos szokások.

Ezért 50 éves korban ugyanazok az egészséges életmód szabályai érvényesek, mint 20-40 éves korban. Ebben a korban is szükséges a súlycsökkentés, a fizikai aktivitás és az általános aktivitás növelése, a nemi szervek és a prosztata rendszeres masszázsa, a pubococcygealis izomzat edzése, és szükség esetén a munka- és életmód teljes átgondolása, tevékenység kiválasztása. amely javítja a pszicho-érzelmi állapotot.

Fokozott potencia férfiaknál 50 év után

Sok férfi aggódik amiatt, hogy miért gyengül a potenciája 50 év után. Ez a probléma különböző okok miatt fordulhat elő. Az orvostudományban eléggé elszigeteltek. Az egészség a legfontosabb. De hogyan lehet növelni a potenciát 50 év után, és mik a betegség tünetei?

A fejlesztés okai

Mielőtt megértené, hogyan kell kezelni az impotenciát a férfiaknál 50 év után, érdemes megérteni a kialakulásának okait. Az orvostudományban több tényezőt szokás megkülönböztetni a következő formában:

 • A férfi nemi hormon szintjének csökkentése. A statisztikák szerint a lakosság erős felében harminc év után fokozatosan csökken a tesztoszteron termelés.
 • 45 év elteltével ezek a mutatók a norma alá csökkennek, aminek következtében adrogén elégtelenség figyelhető meg, és megjelennek az impotencia első jelei a férfiaknál.
 • Érszűkület. A vértubulusok minden évben elveszítik rugalmasságukat, aminek következtében fokozatosan szűkülnek. Ez a folyamat a vérkeringés és a nemi szervek véráramlásának romlásához vezet.
 • Az erek és a szívizom betegségei. Férfiaknál 50 év után nő a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűsége. A szívizom elhasználódik és gyengül. Ez a jelenség a véráramlás romlásához vezet az egész testben.
 • A reproduktív rendszer betegségei. 50 éves korban a férfiaknál a potenciaproblémák gyakran a nemi szervek betegségei miatt merülnek fel. Az orvosok rendszeresen diagnosztizálják a betegségek jelenlétét prosztatagyulladás, adenoma, urethritis formájában. Ezek a problémák akár impotenciához is vezethetnek a 40-es éveikben járó férfiaknál.
 • Életmód. Az egészséges életmód nagyon fontos a szexuális életben. Ha a beteg rendszeresen alkoholt fogyaszt, dohányzik, helytelenül táplálkozik és nem sportol, akkor nehézségei lehetnek a nemi szervek területén.

Miért jelentkezik az impotencia férfiaknál 45 éves korban, és néhány esetben 55 vagy 70 évesen? A probléma előfordulásának oka a rendszeres stresszes helyzetekben rejtőzhet. A munkahelyi nehézségek és a családi viszályok az agy működésének romlásához vezetnek. Emiatt egy személy ingerlékenységet és agresszivitást mutat. Ez a folyamat befolyásolja a szexuális vágyat. És mint tudod, a ritka nemi érintkezés rossz hatással van a férfi potenciára.

Fizikai aktivitás hiányában a lakosság férfi felében az izomváz gyengül. Érdemes megjegyezni, hogy a pénisz az izomszerkezetre is utal, amelyben az idegvégződések találhatók. Amikor állapotuk romlik, gyengeség jelenik meg. A potencia helyreállításához érdemes sportolni.

A férfiak impotenciájának okai hormonális zavarokban is rejtőzhetnek. Gyakran ez a fajta rendellenesség olyan betegeknél fordul elő, akik cukorbetegségben szenvednek. Ezzel a betegséggel a perifériás rendszer anyagcsere-folyamatainak rendellenessége van. Ez nehézségekhez vezet a prosztata és a hipotalamusz működésében. Ez a folyamat a hormonszint változásához vezet.

Ha az impotencia 50 évesen kezdődik, akkor ezt valószínűleg a beteg mozgásszegény életmódja befolyásolta. Nagyon gyakran diagnosztizálják a betegséget azoknál, akiknek munkája hosszan tartó üléssel jár. Ide tartoznak az olyan szakterületek, mint a sofőr, a programozó vagy a biztonsági őr. Ilyen helyzetekben nehéz valamit tanácsolni. De csak aktív életmóddal és megfelelő táplálkozással növelheti a potenciát.

Gyenge potencia kezdődhet azoknál, akik hosszú ideig szednek gyógyszereket. A férfiak, akik megpróbálják elkerülni a stresszes helyzeteket és a depressziót, antidepresszánsokat vagy pszichotróp gyógyszereket szednek. A potencia növelése érdekében orvoshoz kell fordulni. Talán további gyógyszereket ír fel, amelyek képesek megemelni a pénisz.

Nehéz megmondani, hogy hány éves korban jön az impotencia. Persze minden nem egy év alatt fog megtörténni, hanem fokozatosan. A fő kérdés az, hogy milyen életkorban kell elkezdeni a harcot e betegség ellen.

A patológia diagnosztizálása

Ha a férfiaknál az impotencia első tüneteit észlelik, ne késlekedjen a problémával, hanem a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz. Csak az orvos tudja helyesen diagnosztizálni és előírni a megfelelő gyógyszereket.

A patológia diagnosztizálásához a szakember ultrahangvizsgálatot és vizsgálatot ír elő. Először is meg kell találnia, hogy vannak-e kóros rendellenességek a páciens vérrendszerében. Ha a betegnek a nemi szervek betegségei vannak, akkor a vérben nagyszámú leukocita található.

Ezt követően a beteg átesik az urogenitális rendszer vizsgálatán. A patológiák azonosításához ultrahang-diagnosztikát végeznek. Egy ilyen vizsgálat segítségével láthatja az érintett területeket vagy láthatja a gyulladásos folyamatot.

Az 50 év utáni potencia meghatározásához a férfiak magfolyadékot szednek. Az elemzés meghatározhatja a tesztoszteron mennyiségét és a titok összetételét.

Ha a férfiak potenciaromlást tapasztalnak más okok miatt, akkor további típusú vizsgálatokat írnak elő.

A potencia javításának módjai

Sok férfit érdekel a potencia helyreállításának kérdése. Nem érdemes aggódni ettől a problémától. Végül is, ha impotencia volt, az életkor nem számít. A legfontosabb dolog a patológia időben történő kezelésének megkezdése.

Annak érdekében, hogy a férfi potencia 50 év után teljes mértékben megmaradjon, évente orvosi vizsgálaton kell átesni. A helyzet az, hogy a szervezetben számos folyamat lelassul. És annak érdekében, hogy ne érjen meglepetés az impotencia miatt 40 évesen, vizsgálaton kell részt vennie.

A potencia növelése érdekében 50 év után be kell tartania néhány ajánlást:

 • A kiegyensúlyozott és megfelelő étrend betartása. A potencia fenntartásához 40, 50, 55 évesen egészséges ételeket kell fogyasztania. Az étrendnek tartalmaznia kell friss zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, párolt vagy főtt húst és halat. Ki kell zárnia az étrendből a gyorséttermeket, az alkoholos és szénsavas italokat, a zsíros, sós és sült ételeket. A sót különféle fűszerekkel kell helyettesíteni. Ezenkívül fokozzák a vérkeringést a péniszben.
 • Megszabadulni a túlsúlytól. Ha egy férfinak nincs pénisze, akkor valószínűleg a túlsúly a probléma. Ettől a beteg impotenssé válik, és olyan betegségekben is szenved, mint a cukorbetegség, a prosztatagyulladás, a magas vérnyomás.
 • A magas vérnyomás és a koleszterin hiánya.
 • Alkoholtartalmú italok fogyasztásának megtagadása. Ha a beteg nem tudja, hogyan kell kezelni az impotenciát, akkor az első lépés az alkoholfogyasztás abbahagyása. És jobb ezt fiatalon elkezdeni, amikor semmi sem zavar.
 • Sport és bármilyen fizikai gyakorlat. Ha a beteg nem tudja, hogyan növelje a potenciát a férfiaknál, akkor el kell kezdenie az elemi gyakorlatokat. A férfi testet mind izomszerkezetek alkotják. És hogy ne gyengüljenek, aktívan kell sportolnia. Ide tartozik a röplabda, az úszás vagy az atlétika. Kerülni kell a kerékpározást, mert ez a herezacskó összenyomásához vezet.
 • Normális tesztoszteron-visszatartás. Ez a hormon felelős a férfi szexuális aktivitásáért, ezért természetes stimulánsokat kell szedni.
 • A szteroid gyógyszerek szedésének megtagadása.
 • Dohányzás abbahagyása.

Készítmények a potencia javítására

Előfordul, hogy egy férfi aktív képet alakít, és helyesen táplálkozik, de a potencia ötven évesen nem tér vissza. Mi az ok? Hogyan nő a potencia a férfiaknál 50 év után? Ebben az esetben a potencia javításának megértéséhez orvoshoz kell fordulnia. Olyan gyógyszereket fog felírni, amelyek lehetővé teszik, hogy a nemi szerv megálljon szex közben, vagy helyreállítsa a hormonszintet.

Hatalmas listája van azoknak a gyógyszereknek, amelyek növelik a potenciát. Ide tartoznak a szildenafil alapú termékek, amelyek azonnali tágulást és stabil erekciót biztosítanak. Az ilyen gyógyszerek a használat után húsz-harminc percen belül kifejtik a kívánt hatást. De érdemes megjegyezni, hogy a gyógyszernek számos mellékhatása és számos korlátozása van.

A kínai szakértők tudják, hogyan lehet növelni a potenciát 50 évesen. Olyan gyógyszereket találtak ki, amelyek az erekciós funkció javítását célozzák. Ezek közé tartozik a ginzeng is. Természetes férfi afrodiziákumként ismerik el. A ginzeng gyökér olyan gyógyszer, amely javítja a szexuális kapcsolatot.

Hogyan lehet növelni a potenciát akár gyógyszerek segítségével is? Vannak biológiailag aktív kiegészítők a piacon. Csak természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek nem okoznak mellékhatásokat. Ezeket étkezés közben kell bevenni.

A potencia növelése érdekében közvetlenül a szexuális aktus előtt használhat spray-t. Elég, ha a gyógyszert többször permetezi a péniszre, és tíz perc múlva hatni kezd.

A közelgő nemi közösülés nem ijesztheti meg a férfit, különösen, ha ötven-hatvan éves. Minden problémát tapasztalt orvos megold. Sok férfit érdekel az a kérdés, hogy hány éves korig fordul elő a fokozott szexuális kapcsolat, és mikor múlik el az erekciós funkció. De van megoldás a problémára. A lényeg az, hogy megtaláljuk a kiváltó okot.