Szexuális izgalom férfiaknál: hogyan nyilvánul meg és mi okozza?

A szexuálisan vonzó nő izgatottságot vált ki egy férfiban

A férfiak szexuális izgalma összetett folyamat. Ez magában foglalja a külső információk feldolgozását (amit az erősebb nem lát és hall), a pszichológiai felkészültséget a szexre, az örömre való felkészülést és a test azonnali fiziológiai reakcióját. Minden nőnek hasznos tudnia, hogyan megy végbe ez a folyamat a pasikban, és hogyan lehet felgyorsítani az izgalmat.

Hol kezdődik minden?

A gerjesztés kezdetét különféle szenzoros ingerek határozzák meg. Egy lány illata, csókjai és érintései, külső megjelenése (főleg ruha nélkül) olyan központokat serkentenek az agyban, amelyek az idegrendszeren keresztül jelet továbbítanak a nemi szervek felé.

A hormonok részt vesznek ebben a folyamatban. Dr. John Bancroft amerikai szexológus és a Kinsey Institute for Sex Research részmunkaidős 4. igazgatója azt állítja, hogy a vér tesztoszteronszintje határozza meg a férfi ingerlékenységének mértékét. Erre a következtetésre egy tanulmány eredményeként került sor, amelynek eredményeit a Journal of Endocrinology „A szexuális izgalom endokrinológiája" című cikkében tették közzé.

Ennek eredményeként erekció következik be. Ez a pénisz barlangos testeinek vérrel való feltöltése. Az izmok összehúzódnak és megakadályozzák a vénás kiáramlást, aminek következtében a pénisz megkeményedik, megnagyobbodik (átlagosan 3-4-szeresére), pulzálást érez. Az ilyen reakció gyakran a szexuális stimuláció után néhány másodpercen belül jelentkezik. Érdekes módon az előjáték során az erekció gyengülhet és újra megerősödhet – ez teljesen normális.

A British Journal of Urology International 20 ezer férfi körében végzett tanulmányt közölt. Megmérték a nemi szervük méretét. Férfiak vettek részt a világ minden tájáról. Ennek eredményeként kiderült, hogy az átlagos péniszméret nyugalomban 9, 16 cm, erekció közben pedig 13, 12 cm.

13 cm a férfi péniszének átlagos mérete az erekció során

Az erekciónak három típusa van. Az egyik – éjszakai (spontán) – szexuális felhangok nélkül fordul elő. A másik kettő a férfiak szexuális izgalmát kíséri.

Pszichogén (vagy pszichológiai) - az agy központjainak gerjesztésének hátterében fordul elő. Az idegimpulzusok a gerincvelőbe, majd az idegek mentén a reproduktív rendszerbe jutnak.

Reflex – a pénisz érintésének eredményeként jelenik meg. Mivel ennek a szervnek sok idegvégződése van, és bőre rendkívül érzékeny, még a könnyű érintések is irritációt és véráramlást okozhatnak a péniszben.

Az erekció mellett a férfi pulzusa felgyorsul, légzése felgyorsul, vérnyomása megemelkedik (mint a lakosság női felénél). A herezacskó vastagabbá válik és sűrűbbé válhat, a herék pedig felemelkednek. A felsőtest enyhén pirosra vált. Kenőfolyadék szabadul fel, ami megkönnyíti a spermiumok áthaladását a csatornán.

Mi izgatja fel a férfiakat?

A szép kép (meztelen nő, vagy csipke fehérneműbe öltözött, táncoló, csábítóan hazudozó stb. ) mellett nagy szerepe van az előjátéknak. A férfiaknak is szükségük van rá, hogy az izgalom a lehető legerősebb legyen. A legbiztosabb módja annak, hogy egy lány felvidítsa a pasit, ha stimulálja az érzékeny területeit. Ezek tartalmazzák:

  • Fej, nyak és mellkas;
  • Has (különösen az alsó rész) és a hát;
  • A nemi szervek és a környező területek.

Az előjáték a legtöbb esetben csókkal kezdődik. Egy lány szenvedélyes csókja már erekciót okozhat, és megfelelő hangulatba hozza a srácot. Az ajkakon sok idegvégződés található, emellett érzi partnere szexualitását, és előre látja a közelgő szexet. Ilyenkor az occipitális területet kézzel lehet simogatni, ez a terület is nagyon érzékeny. Sok férfi szereti, ha a fülcimpáját megcsókolják és megharapják, de ezzel óvatosnak kell lenni, mert vannak, akik kategorikusan nem szeretik ezt a folyamatot.

Az alhas kiváló hely az orális szex előtti simogatásokhoz (köldöktől lefelé). A hátrész alkalmas erotikus masszázsra. Mellesleg nem csak a kezével, hanem ajkaival, hajával, csupasz mellkasával is meg lehet csinálni.

A nemi szervekkel minden világos - minden mozgás ezen a területen üdvözlendő, és szexuális izgalmat okoz a férfiakban. Óvakodnia kell a hirtelen mozdulatoktól, a srácok félhetnek a méltóságuk biztonságáért. Blowjob, manuális technikák - mindez maximalizálja a partner vágyát. A közeli területek közé tartozik a belső comb, amelyet kézzel is simogathat.

Az előjáték alatti csók gyorsan felizgathatja a férfit

Az erősebb nem képviselői elég hamar izgalomba jönnek. De több időre van szükségük (több órától egy napig) a pihenéshez és a szex utáni teljes felépüléshez, mint a nőknek, mivel ez a folyamat sok energiát vesz el tőlük. Ezért előfordulhat, hogy az ismételt szexuális izgalom nem minden férfinál jelentkezik gyorsan, és ezt megértéssel kell kezelni.

Szexuális izgalom férfiaknál

Amikor olyan partnert látsz, aki szexuálisan vonzó számodra, először pszichológiailag, majd fizikailag izgalomba kerülsz. De hogy ez hogyan történik, az a legtöbb ember számára kevéssé ismert kérdés. Mit mond a tudomány? Az izgalmat fiziológiás szexuális reakciónak tekinti.

Vagy inkább az első fázisa. Vagyis folyamatok egész sora. Nincsenek nemi különbségeik: fokozott légzés és pulzusszám, izomfeszültség megjelenése, megnövekedett vérnyomás, fokozott nyálfolyás, kitágult pupillák, bőrpír és libabőr megjelenése, valamint mellbimbó-erekció.

Szexuális izgalommal, pszichológiai viselkedéssel, tekintet- és hangváltozással. Ennek oka a hormonok felszabadulása a vérben, amelyek gyógyszerként hatnak a szervezetre. Férfiaknál a fentieken kívül a pénisz erekciója, a herezacskó felemelkedése a szeméremtestig, duzzanata és megvastagodása, valamint a fej kenésére szolgáló előejakulátum felszabadulása.

Nőknél további kenés lép fel, a nagyajkak elvékonyodása, vagy éppen ellenkezőleg, megnagyobbodása (attól függően, hogy a nő szült-e vagy sem), a csikló erekciója, a méh emelkedése és megnagyobbodása, a szeméremtest izomzatának feszülése és a a hüvely hossza.

Mellesleg, ha a férfiaknál ritka esetekben bőrpír figyelhető meg, akkor a nőknél nemcsak a csiklóban és a szeméremajkakban, hanem a mellkasban és a hátban is vérzés lép fel. Egyes nőknél ez a bőrpír annyira észrevehető, hogy az orgazmus alatt és után a mellkas, a váll és a nyak közötti terület akár skarlátvörössé is válhat.

Miért van annyi reakció? Ezek a vérrohamhoz kapcsolódnak, amelyet a szervezet a nemi szervek nagyobb érzékenységének elérése érdekében hajt végre, és készen áll a szexuális reakciók ciklusának második fázisára - a szexuális érintkezésre. Az izgalom fázisa után következik a plató fázis (szexuális kapcsolat), az orgazmus fázis és a szexuális reakciók befejezésének fázisa.

Előfordulhat, hogy az izgalom fázisa nem következik be. Ez gyakran inkább fizikai, mint pszichológiai probléma. Az erekciós zavar (impotencia) olyan rendellenesség, amelyben az erekció ereje nem elegendő a nemi érintkezéshez. Az impotenciának három típusa van: pszichológiai, szerves és vegyes.

A legtöbb férfinál a merevedési zavar a különféle betegségek következtében kialakuló organikus formához kapcsolódik. Ennek leggyakoribb okai a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a hormonális zavarok. A szervek vérellátásának minősége és a hormonális szint megszakad.

Egyes betegségek, rossz szokások, bizonyos gyógyszerek, különösen a központi idegrendszerre ható gyógyszerek szedése, valamint az ülő életmód miatt a kismedencei szervek vérellátása gyengül, ezért a férfi szexuális izgalom fő reakciója nem következik be - a barlangos testek vérrel való feltöltése.

A drog, az alkohol és a dohányzás nemcsak a fizikai, hanem a pszichés állapotot is befolyásolja, ezért az impotencia szerves formából vegyes formába kerül. Ezt a helyzetet nem késleltetheti, eleinte könnyen javítható. Urológushoz vagy szexterapeutához kell fordulnia.

A férfiak sokkal gyakrabban válnak szexuálisan izgatottá, mint az orgazmushoz. A hosszú távú absztinencia súlyos károkat okozhat a szervezetben általában, és különösen a nemi szervekben. A nők kedvenc mottója: „Izgatjuk, és nem engedjük" mértékkel jó – nem szabad túlzásba vinni az ilyen szórakozást. A szexuális elégedetlenség nemcsak a testi, hanem a lelki egészséget is súlyosan érinti. A férfi ideges, dühös, ingerlékeny lesz. A rendszeres orgazmus fontos feltétele a szervezet normális működésének. Gyakorlatilag nincs különbség a beszerzés módjában - szex vagy maszturbáció során.